Missan

Jag är en bondkatt som har bott hos matte i hela mitt liv i stort sett.
Från början föddes vi i en jord källare eller i taket på jord källaren jag och mina två syskon.
När vi var ca 5-6 veckor började vi springa omkring ute på gräsmattan som låg på andra sidan syren häcken, helt plötsligt var det människor där, det var läskiga människor stora var de…
Men efter några dagar så började människorna bjuda på mat. Jättegott var det men mina två syskon tyckte de fortfarande var läskiga men inte jag inte, jag är en modig kisse.
Det var då under den sommaren som människorna gav oss våra namn.
Jag blev Missan min syster som också är röd men ljusare än mig fick namnet Tissan och min andra syster fick namnet Tissy hon hade samma teckning som mig men hon var svart och grå.
När hösten kom så var Tissan och jag så modiga att vi var inne i huset och gick samt fick våran mat inne, människorna hade också gjort i ordning en toa låda som vi använde flitigt.
Tissy vågade aldrig in utan fick mat utan för trappan.

När vi blev större så var vi inne vid huset hela tiden utom när vi sov, på hösten hade vi blivit så stora att våran mamma inte var kvar hos oss längre utan hon flyttade tillbaka till grannen och Tissy följde med henne dit, men jag och Tissan stannade kvar vid huset, vi till och med retade hunden i våra försök att leka men henne.
Ytterligare lite senare på hösten så försvann min syster Tissy, jag fick veta senare att det var mattet mammas kompis som tog hand om henne så hon flyttade till stan och blev inne katt, jag måste nog säga att det passade nog henne för hon var lite feg av sig.
Jag däremot flyttade in i huset och sov inne första natten när hon försvann det var jätte skönt för det började bli lite kallt ute.

Jag sov inne och var ute på dagarna, så en dag blev jag instoppad i en liten låda och den lådan blev instoppad i en större låda som rörde på sig men de vänliga människorna var med så det var inte så läskigt, jag kom ut på ett konstigt ställe det fanns ingen natur jag hade blivit inne katt i stan jag med men det var ganska skönt.
Jag bodde ett år i den där lägenheten eller vad det kallas sedan flyttade jag och matte ner till mattes jobb där hon fått lägenhet, det var där husse kom in i bilden han är helt okey faktiskt.
När vi nästan hade bott där ett år och ett antal resor i den lilla lådan fram och tillbaka på helgerna till Hölö där husses föräldrar bodde så fick jag vara hemma en gång och grannen skulle ge mig mat, men det var så varmt at hon öppnade fönstret men hon öppnade det så mycket att jag kunde smita ut men jag blev jätte rädd och sprang och gömde mig.
Matte kom hem och blev jätte lessen när jag inte var hemma, jag satt på mitt gömställe och tryckte fast de ropade jag vågade mig fram en gång men blev rädd igen så matte ringde till sina föräldrar ( min mormor och morfar  hihi ) så de kom hela vägen från deras landställe med humlan  ( Hunden ) då vågade jag mig fram så matte fick tag i mig och så bar hon mig in igen och gud vad jag sov sedan flera dagar i sträck tror jag .Sedan fick jag en kompis en ohängd katt unge tog de hem som hette smulan hon var jätte jobbig i början…
Men hon blev bättre och hon lugnade ner sig så vi blev kompisar.

Ungefär ett år senare så flyttade vi ner dit vi bor nu och vi fick börja gå ut.
Det var jätte läskigt allt var ju mycket större än jag mindes det från när jag var liten.
Smulan var lite fegare än jag men hon har ju bara varit inne katt från det att hon var liten.

Några månader efter att vi flyttade hit så köpte matte och husse en ohängd hund valp som de döpte till Loffe, han vart snart medveten om att det faktiskt var jag och smulan som bestämde när vi ville leka med honom eller inte så det fungerade faktiskt riktigt bra tillslut.

Så en dag hösten 2001 gick vi ut som vanligt och hade det jätte mysigt i solen, matte ropade på oss på kvällen så jag gick in men smulan kom aldrig hon har varit borta sen dess, jag tror matte fortfarande väntar på att hon ska komma tillbaka, det gör jag också ibland.

Men vi är fortfarande två katter i huset för husses farmors katt bor kvar här när hans matte flyttade och vi har mycket kul tillsammans ibland fast han är lite till åren.
Tusse är väl någonstans mellan 16-17 år.
Men han har barna sinnet i behåll för vi har rejs i trädgården ibland och matte bara skrattar om hon ser oss.

Vi får besök av en katt ibland när mattes föräldrar kommer så har de sin katt med sig han heter Godis och han är faktiskt min syster son, ja Tissy som jag berättade om fick ett kattunge för ett par år sedan och det blev ju min syster son men Tissy finns nu inte i livet längre för när Godis var liten så blev Tissy skrämd av en hund så hon blev jätte arg på Humlan så humlan fick inte ens var i huset knappt på tomten så hon fick somna hon blev 2 år och det var nog bäst i och för sig så slapp hon bo ute och ha det kallt och eländigt så godis blev utan mamma när han bara var 5 veckor gammal men han är en riktigt ohängd unge när han kommer hit han bara jagar oss och vill leka men han förstår inte när vi säger ifrån så vi är helst ute när han är här om han inte är här flera dagar för vi går ju in och sover på nätterna, men då sover ju han också som tur är!!!

För något år sedan (2003) så blev jag skadad så illa att jag har legat på strömsholms djursjukhus ett par dagar, men jag blev bra igen med ett par operationer.
Nu syns det inte att min tass nästan var av sliten med senor och så.
Med andra ord jag har mina fyra tassar kvar och de fungerar precis som de gjorde innan jag blev på körd men jag tror matte och husse blev lite fattiga på kuppen.
Det var tydligen inte biligt att jag sov över på sjukhuset.
Nåja nog med det allt är bra igen men det var inte roligt att behöva gå omkring med ett sådant gips bandage några veckor (6 veckor tror jag det var) Det var väldigt varm och det kliade.

Nu är jag pigg igen så nu ska jag ut och jaga lite råttor igen, men det bästa är ändå att ligga med matte eller husse i soffan och bli kliad på magen och bakom öronen eller sova i matte och husses säng på natten det är så mysigt och varmt, vinter tid kan jag gärna ligga under täcket.

Nä nu ska jag ut så ha det bra så höres vi!

/   Missan!